Dankbaarheid

Gratefulness of Greatfulness?

1 letter toevoegen, en je gaat van dankbaarheid naar grootsheid. Wat mij betreft leidt dankbaarheid tot grootsheid. Dankbaarheid zal de weg vrij maken voor grootse dingen zoals vergeving. Vergeving ga ik een ander stukje over schrijven als de tijd daar is.

Grootsheid bereiken betekent je kern bereiken, dicht bij jezelf zijn. Terug naar de perfectie waarin je geboren wordt. Op een bepaald punt in je leven ga je denken in plaats van voelen. Met denken komen ook de gedachtes dat je iets niet kan of iets niet waard bent. Meestal worden deze gedachtes opgelegd van buiten af. Deze gedachtes kunnen mentale blokkades opleveren.

Mentale blokkades kunnen reduceren of verdwijnen als je vol gaat ademen. Je leeft zoals je ademt. Als je vol ademt zul je vol leven en daarmee dus sterk in je schoenen staan. Het leven bestaat niet uit een rechte lijn van geboorte tot dag van sterven. Het is voor iedereen een verzameling van menselijke gebeurtenissen die positief kunnen zijn, maar ook tegenspoed hoort bij de gang van het leven. Als je een volledig leven leidt kun je genieten van de mooie dingen en te doorleven wat als minder prettig ervaren wordt.

Door middel van de adem kun je de blokkades aankijken, reduceren en voller gaan leven. Wie wil dat nu niet?”

Woorden kunnen veel zeggen, maar ze kunnen je kern niet raken of activeren. Voelen is de oplossing. Als je komt ademen bij mij zul je in aanraking komen met je gevoel. Het welbekende “muurtje om je heen” weerhoudt je van voelen. In mijn ogen is niet voelen niet de oplossing, maar het wegstoppen van je emoties in een kerker. Je fijne emoties zitten daar ook opgesloten! Bevrijd jezelf van de kerker en kom ademen.

tip: Bedenk aan het einde van elke dag waar je dankbaar voor bent. Noteer 2 of 3 dingen op waar je die dag dankbaar voor bent en lees 1x in de maand de notities eens door.

Zie deze pagina voor contact