Hoe werkt Ademcoaching bij Wouter?

In je leven zijn er 4 pijlers die belangrijk zijn.

  • Ademen
  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning

Ademen:

Adem is voeding voor je gehele mens-zijn. Je komt ter wereld, en iedereen die in die ruimte is, is maar met 1 ding bezig als je eenmaal uit je moeder bent gekomen…. De eerste ademteug. Het begin van je leven!!! Ook tijdens je laatste dag op aarde spreken we van het einde als je “de laatste adem” hebt uitgeblazen. WAAROM zou dan tijdens de rest van je levensdagen de adem NIET van belang zijn? De adem is een spiegel van je gezondheid. Er is een heleboel aan af te lezen. Daarom is Adem ook de eerste pijler.


Voeding:

Je Fysieke lichaam (het voertuig van de ziel) dient voorzien te worden van brandstof. Sommige mensen denken dat alles wat je in je mond steekt en doorslikt onder de categorie “voedsel” valt. Kijk eens naar de documentaire “supersize me” of “what the health” op Netflix… Een benzineauto doet het niet op diesel. Zie je voeding ook als brandstof. Als je alsmaar ongezond “voedsel” eet dan kun je niet verwachten dat je een gezond lichaam hebt, en dat het lichaam blij is. Niet gezond dus. Ik kijk in mijn coaching naar het totaalplaatje. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van.


Beweging:

Beweging is voor mij hetzelfde als spanning. Zie het leven als een elastiek. Een elastiek staat soms gespannen, en soms ook niet. Beweging is een essentieel onderdeel van je algehele gezondheid. NIET alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Bewegen maakt noodzakelijke hormonen en enzymen aan in je lichaam waardoor je je lekkerder in je vel voelt. Dat is de geest die danst! Ik beschouw mensen als een diersoort. Er is geen diersoort die goed gedijt bij alleen maar stil zitten en TV kijken 😉


Ontspanning:

Zonder spanning, geen ontspanning, maar andersom geldt het net zo goed!! Ontspannen is net zo belangrijk als spanning. Met ontspannen wordt bedoeld: een volledige ontspanning van lichaam en geest. Netflix of badminton is dus niet deze ontspanning. Maar bijvoorbeeld wel: yoga, meditatie, saunabezoek of de laatste fase van de ademsessie: het relaxdeel. In deze fase van het consult kom je volledig tot rust en krijgen de indrukken en inzichten die je eventueel kreeg tijdens het actieve deel de kans om te integreren.


Ademcoaching werkt door op je gehele zijn. (holistische visie)

  • Fysiek
  • Mentaal
  • Emotioneel
  • Spiritueel

De ademcadans die ik gebruik geeft ruimte aan verwerking en doorleving van vastgezette emoties. Dat geeft op zijn beurt weer ruimte aan het veranderen van mentale blokkades (ik kan dit toch niet, niemand vindt mij leuk). Hierdoor kun je bijvoorbeeld vermoeidheid of slapeloosheid verminderen, een fysieke klacht. Spiritueel gezien is het altijd een beetje aankijken of er wat gebeurt. Soms gaan mensen dieper in op spirituele vraagstukken als de andere 3 lichamen in balans zijn. Of ze krijgen een spirituele ervaring tijdens de ademsessie.

Omdat je werkt aan je 4 lichamen, werk je aan zelfverantwoordelijkheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en de belangrijkste: zelfliefde. Deze factoren zijn heel belangrijk in het proces van veranderen naar de beste versie van jezelf. Op het moment dat je beseft dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven (je bent regisseur van je eigen film) EN dat je weet dat je alles wat zich in je leven afspeelt zelf kan aankijken, veranderen, oplossen/verbeteren…. dan ben je tot veel meer in staat dan je zelf kon voostellen. Freddy Mercury zou zingen: “It’s a kind of magic”

Kijk maar eens naar dit filmpje op youtube: The Butterfly Circus

De man in het filmpje is motivational speaker. Zijn naam: Nick Vujicic