Films en documentaires

Ik ben groot liefhebber van documentaires en films over echte mensenlevens. Hoe flexibel mensen zijn en hoe mooi we kunnen zijn als we in onze kracht komen staan. Alle levens hebben potentieel om een film over te maken. Hier zijn een aantal filmtips:

Into the Wild РEen jongeman die het leven dat zijn ouders voor hem hebben bedacht niet ziet zitten en besluit zijn eigen pad te gaan bewandelen. Zijn ouders in onwetendheid achterlatend. Een prachtig verfilmd waargebeurd verhaal van een jongen die geen toekomst ziet in het kapitalistische ideaalbeeld van deze tijd. Deze film is te bekijken op Path̩ thuis voor 2,99 euro.

Three identical strangers- Een documentaire over een jongen die tijdens de eerste dagen van zijn universiteitsjaren achter komt dat zijn geschiedenis in werkelijkheid heel anders is dan hem is verteld. Gaandeweg ontdekt hij dat hij 2 eeneiige broers heeft. Deze documentaire is voor 1,99 te kijken op Pathé thuis. helaas nergens gratis beschikbaar.

The Wolfpack – Prachtige documentaire over 6 broers die een moeilijke jeugd hebben gehad waarin ze opgesloten hebben gezeten in hun kleine appartement in New York. Alleen de vader had de sleutel van de voordeur. Ze kijken door de jaren vele duizenden speelfilms gaan ook films naspelen in hun huis. Als een van de jongens het lef op zijn 15e zijn bijeenraapt en wijde wereld ingaat, verandert alles in het appartement. Een aantal van hen gaat door in de filmwereld. Een mooi voorbeeld van het optimaal benutten van mogelijkheden en potentieel. Ik heb het ervaren als inspirerend. Je kunt op www.cinetree.nl de documentaire zien voor 2,99 euro en op Youtube een verslag over het maken van de documentaire. Het Youtube verslag is misschien wel interessanter dan de documentaire waar de jongens uiteindelijk beroemd mee zijn geworden.